+ Meer informatie

ADM BEHEER VERWACHT ENIGE JAREN HETZELFDE DIVIDEND

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — Aandeelhouders van ADM Beheer kunnen voor de komende jaren rekenen op handhaving van het dividend. Nadat gedurende een reeks van jaren geen of nauwelijks dividend werd genoten heeft het bestuur over 1980 een dividend van ƒ 12 per aandeel van ƒ 100 aangekondigd.

Thans valt te voorzien dat gedurende enige jaren, onvoorziene omstandigheden daargelaten, een dividend in dezelfde orde van grootte tot de mogelijkheden behoort, zo blijkt uit het jaarverslag. 1980 een verlies aangeeft van ƒ 2,6 min zal de aangifte vennootschapsbelasting sluiten met een fiscale winst, aangezien het verlies door de lagere waardering van de deelneming in ADM BV ten bedrage van ƒ 12,6 min in verband met de deelnemingsvrijstelling fiscaal niet in aanmerking kan worden genomen. De fiscale winst zal worden verrekend met verliezen uit voorgaande jaren waarna een met winsten in komende jaren te compenseren verlies resteert van ƒ5,6 min.

Als voorwaarde om aan Amsterdamse Droogdok Maatschappij BV (53 pet deelneming van ADM Beheer) een kortlopend overbruggingskrediet te verlenen stelde de minister van Economische Zaken dat ADM Beheer zich zou verplichten om de reeds aan de BV verstrekte lening van ƒ 5 min op te hogen tot ƒ10 min. Hieraan is voldaan. Een andere voorwaarde, namelijk het verledeii van een bijdrage in de risicodragende sfeer, heeft ADM Beheer niet verantwoord geacht. Gezien de tegenstrijdigheid van belangen die zich daardoor manifesteerden hebben beide directeuren, de heren R. H. Bosman en J. F. W. Neeb per 1 jurii hun ontslag aangekondigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.