+ Meer informatie

Thoolse raad verwerpt bezuinigingen

1 minuut leestijd

SINT-MAARTENSDIJK - De bezulnigingsvoorstellen van het college van Tholen zijn onvoldoende. De commissie financiën heeft dat gisteravond aan B en W laten weten.

De leden van de commissie waren het niet eens met de snoeiplannen van het college. Ook moet de handelshaven van Sint-Philipsland openblijven. Subsidies voor de diverse verenigingen mogen niet worden verlaagd. Bovendien vindt de commissie dat ook de fraaie bloembakken niet uit het Thoolse straatbeeld mogen verdwijnen.

Daarmee wordt het college door de commissie met een flink probleem opgezadeld. Er moet een tekort van 63.000 gulden worden weggewerkt.

Vooral de VVD en het CDA kwamen met zware kritiek op de collegevoorstellen. Volgens VVD’er R. Ravesteijn is er sprake van een sterk verdeeld college dat niet in staat is tot communicatie met de burger.

J. de Jager (CDA) wil dat het college naar bezuinigingen gaat zoeken binnen het eigen apparaat. „Dit kunnen we zo niet verkopen aan de burger. Denk bijvoorbeeld eens aan de voorgenomen uitbreiding van het gemeentehuis of de verhuizing van de gemeentewerkplaats”.

Volgens wethouder P. van Schetsen (PvdA), die een minderheidsstandpunt in het college inneemt, kan er best op de post bestratingen worden bezuinigd. Ook het verhogen van de toeristenbelasting is een mogelijkheid om het gat van 63.000 gulden te dichten, zo vond de commissie. P. van Belzen (RPF/GPV): „De kaasschaafmethode behoort tot het verleden. We zullen nu eens keuzes moeten maken”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.