+ Meer informatie

Advocaat eist eerherstel bordenwassers

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De Utrechtse advocaat mr. P. Bovens wil dat de gegevens van drie van zijn cliënten —de „bordenwassers" die aanvankelijk werden verdacht van de moord op restauranthouder G. Fagel— worden verwijderd uit de politieregisters.

Daartoe eist hij van de hoofdofficier van Justitie bij de rechtbank in Utrecht, mr. R. Berger, dat binnen vijf dagen de „sepotcode" in de justitiële stukken wordt gewijzigd.

Enige tijd na de moord op Fagel in juni 1989 werden de drie bordenwassers van Fagels restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin gearresteerd. De politie verdacht hen ervan hun werkgever om het leven te hebben gebracht. Ook nadat de rechtbank in Utrecht het drietal in vrijheid had gesteld, maakte persofficier mr. P. van der Molen nog bekend dat de verdenking niet was weggenomen.

Op 1 oktober 1989 evenwel gaf de behandelend officier, mr. G. Haverkate, de drie te kennen dat zij niet verder zouden worden vervolgd. De officier seponeerde de zaak onder „sepotcode 02" (onvoldoende bewijs). Onder die code verdwenen de dossiers van de, inmiddels werkloze, bordenwassers in de justitiële documentatie.

Inmiddels heeft een andere verdachte bekend dat hij Fagel heeft doodgeschoten. De zaak is volgens Bovens nagenoeg rond en ook officier Van der Molen verklaarde enige tijd geleden dat Justitie nu toch echt de juiste verdachten te pakken had.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.