+ Meer informatie

Frederique

2 minuten leestijd

Wat een enig stel toch, die Miriam en Frederique. Wat de één van plan is wou de ander nu juist net vragen en bij fantasiespelletjes hebben ze maar een half woord nodig en ze begrijpen elkaar precies. Ze hebben als de meeste meisjes van hun leeftijd een tik van paarden. Gelukkig een gematigde versie van paardenposters '(sr kalenderplaten over het behang stickers in diary's, via een kennis van een kennis een middagje borstelen en gaaf zeg! ze mochten ook nog een paar rondjes rijden! Verder kunnen ze de hele middag zoet zijn op de schommel, zich wanend op een vurig paard leder aan een kant op een deken (het zadel), en met mijn!! leren ceintuurs (de teugels). De ringen van de schommel zijn gedegradeerd tot stijgbeugels. Kilometers lange ritten hebben zij op deze wijze al afgelegd Soms leven ze zich de situatie zo in dat ik na drie maal roepen tevergeefs sta te wachten op Fré die de tafel zou dekken. Als ik lichtelijk aangebrand (ondertussen had ik het net zo goed zelf kunnen doen!) naar buiten vlieg om te kijken waar ze blijft, staan ze uitgebreid de schommel te borstelen: „Maar mam, we móeten éérst de paarden verzorgen, we hebben zo 'n eind gereden, we kunnen ze toch zó niet laten staan en ze moeten nog eten ook!" Ahum, wat moetje nou met zoiets? Nog iets waarvan je je afvraagt: hoe komen ze erop ?! Pas mochten ze met Miriams moeder mee naar een grote supermarkt in de stad. Met dikke verhalen kwanten ze terug: Ze waren op eigen houtje "zogenaamd" gaan winkelen. „Er was ook een kojffieautomaat, daar kreeg je zomaar koffie gratis en toen hebben wij ook koffie genomen. Maar de koffie was verschrikkelijk heet, dus zijn we eerst verder boodschappen gaan doen." „Je hebt er toch geen bende van gemaakt?", vraag ik ongerust; lopen met volle bekers is niet haar sterkste kant. „ Welnee", zegt ze met een lachje: „ We hebben die gloeiend hete koffie niet meegenomen hoor! We hebben de bekers netjes weggezet... In de diepvries. Daar koelt het tenminste lekker vlug af. En voor we weg moesten, zijn we erom gegaan."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.