+ Meer informatie

Reagan besluit tot levering Awacs aan Saoedi-Arabië

1 minuut leestijd

WASHINGTON — President Reagan heeft besloten tot verkoop aan SaoediArabië van moderne radarvliegtuigen, maar hij heeft nog niet besloten wanneer hij het congres om instemming zal vraigen, verklaarde dinsdag een woordvoerder van het Witte Huis.

„President Reagan heeft het besluit genomen de verkoop te laten doorgaan", zei perschef Larry Speakes. Over de vraag wanneer hij van dit besluit officieel het Congres op de hoogte zal stellen en vragen om zijn goedkeuring zal hij geen ruggespraak houden met congresleiders.

De verkoop kan door het Congres worden worden getorpedeerd als zowel Huis als Senaat ftiet een eenvoudige meerderheid binnen 30 dagen na verwittiging een motie van afkewing aanneemt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.