+ Meer informatie

Celstraffen voor doden Kampenaar

1 minuut leestijd

ZWOLLE - De rechtbank in Zwolle heeft gisteren drie inwoners van Kampen in de leeftijd van 20 en 21 jaar veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie en vierenhalf jaar. Het drietal veroorzaakte de dood van Gerrit Stijf in de nacht van 23 op 24 april vorig jaar.

De 49-jarige Stijf werd door twee van de drie met messen gestoken en door de derde met een knuppel geslagen. De mannen lieten hem voor dood op het industrieterrein in Kampen achter. Het slachtoffer was de zwager van een van de daders. Deze vond dat zijn 20-jarige zus slecht door Stijf werd behandeld en wilde hem daarover onderhouden.

De officier van justitie had twee weken geleden tegen twee verdachten celstraffen van vijf jaar geëist. De derde Kampenaar hoorde zes jaar cel tegen zich eisen. De rechtbank heeft er rekening mee gehouden dat een van de daders geen mes heeft gebruikt, maar met een knuppel heeft geslagen. Hij werd dan ook veroordeeld tot een lichtere straf.

Volgens de daders hadden zij van tevoren niets over de steekpartij afgesproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.