+ Meer informatie

Informateurs zetten vaart achter karwei

Nog deze week cóncept-cÖnclusie

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Er zit vaart in de informatie werkzaamheden van Veringa en Den Uyl. Na een aftastend gesprek van woensdag vergaderen zij vandaag de gehele dag over een verzamelstuk van de informateurs, wat dan de conceptconclusies over de resterende punten voor het definitieve regeerakkoord moet bevatten.

Fractievoorzitter Van Thijn PvdA sloot woensdagmiddag de mogelijkheid niet uit, dat de fracties reeds vrijdag zullen kunnen worden geraadpleegd over de conceptconclusies. Hij was ook optimistisch over de kans dat er op prinsjesdag, 20 september, toch een nieuw kabinet tot stand is gekomen

Het beraad in het gebouw van de Raad van State duurde woensdagmiddag 1,5 uur. Fractieleider Van Agt (CDA) arriveerde even over drie als laatste, daar hij op grootse wijze door de ambtenaren van Justitie als minister was uitgeleid. Dit gebeurde in aanwezigheid van mevrouw Van Agt in de ridderzaal. De socialistische fractieleider verklaarde dat de informateurs met hem en zijn collega's Van Agt en Terlouw over een aantal punten van gedachten hadden gewisseld. Daarbij zijn enkele suggesties van Veringa en Den Uyl besproken.

Gesnoven

Van Agt, nu ex-mini.ster, zei dat men door de onderwerpen was heengegaan, hetgeen Van Thijn vertaalde met: ,,Wij hebben aan de onderwerpen gesnoven", zonder dat beslissingen zijn genomen.

Er wordt rekening mee gehouden dat het vandaag in het Catshuis een lange vergaderdag wordt. Wij willen zo snel mogelijk door de programmatische punten heen, aldus PvdA-leider Van Thijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.