+ Meer informatie

RECENSIE

1 minuut leestijd

Ad Prosman, De onverwerkte Holocaust, Uitgeverij Boekencentrum Zoetermeer 2015, 280 blz., € 24,90.

De ondertitel luidt: spiegel voor de kerk van nu. De schrijver is van mening dat de vele reeds verschenen publicaties niet de kern van de Holocaust peilen, en geeft daarom kritisch commentaar. In het eerste gedeelte van dit boek wordt ingegaan op de historische achtergrond van de Holocaust. Onder andere komen aan de orde de rol van de bekennende Kirche, Bonhoeffer, kerkelijke verklaringen over het Joodse volk en diverse Joodse reacties op de Holocaust. In het tweede gedeelte worden actuele theologische publicaties besproken onder andere van Van de Beek, Paas, de Christelijke Dogmatiek en geeft de schrijver zijn eigen slotbeschouwing. De vraag waar God was in Auschwitz blijft ook onze gemeenteleden bezighouden. Diverse passages betreffende het offer van Abraham, het lijden van Job, de zielestrijd van Jeremia, Golgotha zijn te gebruiken bij de voorbereiding van preken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.