+ Meer informatie

„Voor zomer Wet gelijke behandeling Bij Tweede Kamer

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Minister l^Ancona van welzijn, volksgezondheid en cultuur (WVC) heeft zaterdagavond tijdens een werkbezoek aan het COC In Amsterdam bekendgemaakt dat de Wet gelijke behandeling nog vóór de zomervakantie bij de Tweede Kamer wordt Ingediend.

„Het is een schande dat er al in de jaren zeventig over een dergelijke wet werd gediscussieerd. Het moet nu echt eens tot besluitvorming komen", aldus de minister van WVC. Zij zei ervoor te willen waken dat de wet niet opnieuw wordt uitgekleed met uitzonderingsbepalingen.


De bewindsvrouw kondigde verder aan dat half april de interdepartementale werkgroep bestrijding homoseksueel geweld wordt geïnstalleerd. „De _werkgroep zal concrete maatregelen op 3it terrein ontwikkelen. Daarbij moet bij voorbeeld worden gedacht aan training van de politie", aldus D'Ancona. Zij bezocht zaterdagavond verder de homodisco's Mae West en It.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.