+ Meer informatie

Politie grijpt nep-overvaller

1 minuut leestijd

HILVERSUM (ANP) - De politie van Hilversum heeft gisteren een 46jarige man uit Duitsland en twee leden van het KRO-programma Brandpunt aangehouden tijdens een nepoverval op een bank. Een woordvoerder van de Hilversumse gemeentepoli- _ tie heeft dit meegedeeld. •

De overval op een vestiging van de AMRO-bank aan de Oude Torenstraat in Hilversum was in scène gezet door een filmploeg tijdens opnamen in opdracht van de KRO voor het programma Brandpunt. Het onderwerp was: "De psychische gevol- '^ gen van een overval op bankpersoneel". Tijdens de opnamen omstreeks 11.15 uur meldde zich een naar later bleek 46-jarige Duitssprekende man. Deze bood zich spontaan aan om als acteur een "Überfall" te spelen. De filmploeg ging op dit voorstel in. Vervolgens volgde de filmploeg de nepovervaller met camera de bank in. Het aanwezige bankpersoneel verkeerde in de mening met een medewerker van de filmploeg te maken te hebben.

De opnamen die tijdens de overval zijn gemaakt, werden in leg met Justitie door de politie slag genomen en na te zijn ceerd aan de KRO teruggegevei. ne

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.