+ Meer informatie

Keuze

2 minuten leestijd

Er zal een keuze moeten worden gemaakt tussen handhaving en uitbreiding van de bestaande huisvesting en totale nieuwbouw. Tevens zal er een keuze moeten worden gemaakt tussen diverse vestigingsplaatsen bij nieuwbouw en er zal een globaal programma van eisen opgesteld moeten worden. Gezien de zeer concrete mogelijkheid dat de gemeente Hardinxveld-Giessendam binnen een aantal jaren met de gemeente Giessenburg en Schelluinen zal worden samengevoegd in het kader van de gemeentelijke herindeling in de Alblasserwaard stelde het college van b en w de raad voor om geen contact met deze gemeenten op te nemen om tot de bouw van een nieuw gemeentehuis te komen.

Het gemeentebestuur van Giessen burg en het gemeentebestuur vai Schelluinen hebben zich herhaaldelijl uitgesproken tegen een combinatie vai deze drie gemeenten. B en w kunnei zich voorstellen dat een stap hunner zijds in genoemde gemeenten minde goed zou kunnen vallen en zou kunnei overkomen als een vooruitlopen op te plaatse vrij gevoelig liggende zaken. D^ heer J. W. Sluimer (CDA) vond het eei goede zaak dat vandaag deze beslissini genomen werd. Met de nu 25 jaar oud barakken naast het gemeentehuis kun nen we niet verder, daarom is een goe( onderzoek noodzakelijk, aldus de hee J. W. Sluimer (CDA).

De heer H. van Poeteren (Partij Ge meentebelangen) vond 60.000 guldei een grote uitgave. „Ik pas er voor al; blijkt dat het te weinig is om nogmaal een aanvullend krediet beschikbaar ti stellen", aldus Van Poeteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.