+ Meer informatie

Prijsverhogingen in Hongarije zetten door

Openbaar vervoer 45 procent duurder

1 minuut leestijd

BOEDAPEST — De Hongaarse bevolking is gisteren opnieuw met prijsverhogingen geconfronteerd, de tweede golf sinds het begin van dit jaar. De Hongaarse regering heeft de huur van staatswoningen met 35 procent verhoogd. Verder zijn de tarieven voor het openbaar vervoer binnen de stad met 45 procent gestegen en de binnenlandse treintarieven met 20 procent.

Ook waterverbruik, telefoneren en Door de prijsverhogingen moeten transport worden duurder. De tele- de Hongaren het nog zuiniger aan foontarieven zijn met 30 a 35 procent doen. Al enkele jaren achtereen hebgestegen. De rioolheffing is zelfs met ben zij hun levensstandaard flink zien 336 procent verhoogd. Een krant in dalen. Volgens officiële cijfers beHongarije sprak van "Zwarte Don- w*"» "i^ ^i »»" derdag". vindt zich al een kwart van de Hon nn gaarse bevolking onder de armoedegrens. De vleesprijzen zijn in januari gemiddeld met 32 procent gestegen, zuivelprodukten werden 43 procent duurder, brood ging 26 procent in prijs omhoog terwijl de tabaksprijzen met circa 21 procent stegen. ffigvas "venu

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.