+ Meer informatie

Antiekroof

1 minuut leestijd

Uit het huis van een antiekverzamelaar aan de Laan Hofrust in Rijswijk (ZH) is in de nacht van donderdag op vrijdag voor bijna anderhalve ton aan schilderijen en antiek gestolen. De dieven namen bij hun vertrek van een stoel naast het bad van de slapende heer des huizes ook diens broek mee waarin een bos sleutels zat.
Verdwenen zijn drie klokken met een waarde van bijna ƒ49.000, drie wandborden, die voor ƒ15.000 getaxeerd waren, en vijf schilderijen die een gezamenlijke waarde van ƒ 85.000 hebben. De schilderijen zijn van Jacob Maris (figuurtjes op terras), Matthijs Maris (meisje zittend op steen), P. J. C. Gabriel (molen aan rivier), Charles Leikert (stadsgezichten) en TH. de Bock (vee en figuurtjes in bos.). De antiekverzamelaar was tegen diefstal verzekerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.