+ Meer informatie

Moeder van dode vondeling aangehouden

1 minuut leestijd

De politie heeft de moeder aangehouden van de baby die twee weken terug dood werd aangetroffen in het Kooikerspark in Houten. Dat is gisteren bekendgemaakt.

De vrouw zal vandaag worden voorgeleid aan de officier van justitie. In verband met het delicate karakter van de zaak weigert de politie mededelingen te doen over de leeftijd en de woonplaats van de moeder. Zij wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van haar pasgeboren baby. Het meisje stierf enkele uren na haar geboorte aan een gebrek aan verzorging.

Het babylijkje lag, toen het werd aangetroffen, gewikkeld in een handdoek in een tas, waarin ook de placenta en een stuk maandverband zaten. Het kind is vorige week vrijdag begraven als ,,Kooikerspark". Om de moeder op het spoor te komen, verspreidde het vijftienkoppige rechercheteam onder meer 4500 folders onder de Houtense bevolking. Ook zond de politie opsporingsberichten uit op televisie. De politie heeft nog niet bekendgemaakt hoe zij achter de identiteit van de de moeder is gekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.