+ Meer informatie

Zeeland ontruimt opnieuw camping

1 minuut leestijd

DOMBURG - In Oostkapelle in de gemeente Domburg is gisterochtend een mini-camping ontruimd. Ingrijpen van de politie was hierbij niet nodig. Nadat agenten en gemeenteambtenaren op het terrein verschenen, besloten de eigenaren van een tiental tenten en caravans te vertrekken.

De dag daarvoor, woensdag, moesten al zeven gezinnen hun vakantie op een camping in Burgh Haamstede voortijdig afsluiten. Zowel de gemeente Westerschouwen, waaronder deze plaats valt, als de gemeente Domburg is volgens een uitspraak van de Raad van State van vorige week vrijdag gerechtigd de campings met bestuursdwang te ontruimen.

In beide gevallen hebben de bestuurders de kampeerders nog enige dagen de tijd gegeven om een andere kampeerplaats te zoeken. Zowel in Domburg als in Westerschouwen waren op andere campings nog plaatsen, aldus de gemeentebesturen.

Het optreden van de gemeente Domburg, zo laat een woordvoerder weten, is een gevolg van een al jaren slepend geschil tussen de gemeente en eigenaar L. Wattel van de mini-camping over het stelselmatig overtreden van het toegestane aantal kampeereenheden. Na verschillende conflicten heeft de gemeente Wattels vergunning voor het voeren van een minicamping ingetrokken. De catnping-eigenaar bleef echter gasten op zijn terrein toelaten, waarop de gemeente besloot tot ontruiming.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.