+ Meer informatie

fGAK-acties gaan I tweede week in

•H yjedere oplossing is welkom

2 minuten leestijd

UTRECHT — De acties op de afdelingen ziektewet van liet gemeenschappelijk administratiekantoor (GAK) gaan de tweede week in. Volgens woordvoerder J. W. Kaiser van het districtskantoor in Tilburg doen vijftien kantoren aan de actie mee. De directie houdt het op 11 kantoren.

Vcwr woensdag staat een landelijke actie op het programma. De bijzonderheden daarvoor worden maandag besproken op het kantoor van de dienstenbonden FNV in Woerden. De bonden zijn het maar ten dele met de argumenten van de actievoerders eens en steunen de acties daarom niet.

De behandelend beambten ziektewet protesteren tegen het giote verloop vari personeel op hun afdelingen. Dat komt volgens hun visie omdat op andere afdelingen meer valt te verdienen. Door nu de loongroepen op de verschillende afdelingen gelijk te trekken op één niveau (toongroep vijO kan het verloop worden tegengegaan, aldus Kaiser. Directie en vakbonden wijzen erop dat er een aanzienlijk niveauverschil is tussen de ziektewetafdeling en bijvoorbeeld de afdeling werkloosheidswet. Dat is ook de reden dat er verschillende beloningen zijn, voorgekomen uit een functieclassificatie. X

Niet om geld

Het is volgens directie en vakbonden daarom uitgesloten dat de problemen kunnen worden opgelost door de inkomens op de ziektewetafdeling op te trekken van toongroep vier naar vijf. Dan zou volgens hun visie het ,,loongebouw" in elkaar storten. Overigens is het volgens de actievoerders niet om het geld te doen. 'ledere oplossing is welkom. Pogingen om gesprekken op gang te brengen met de hoofddirectie in Amsterdam zijn volgens Kaiser op niets uitgelopen.

Inmiddels zijn de ziektewetbetalingen aan werkgevers op de verschillende kantoren gestagneerd, er worden werkonderbrekingen gehouden, de telefoon wordt op bepaalde tijden niet meer opgenomen en er ontstaat een achterstand in het \yerk omdat de actievoerders zich aan de norm van 180 ziektewetgevallen per persoon houden. De directie zei ,,af te wachten".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.