+ Meer informatie

Directie Waalhaven stelt ultimatum in

,^nders surséance van betaling

3 minuten leestijd

(ROTTERDAM — De directie van de met sluiting gedreigde werf Waalhaven in Rotterdam heeft van de bezetters maandagavond opnieuw geëist dat zij de actie beëindigen. In een brief van de bedrijfsleiding aan de industriebonden FNV en CNV, die de actie steunen, wordt bedreigd met het aanvragen van surséance van betaling voor de in zware financiële moeilijkheden verkerende werf, als de bezetting niet voor dinsdagmiddag twaalf uur zou zijn opgeheven.

Volgens een woordvoerder van de beide industriebonden is ér door het dreigement van de directie een moeilijke situatie ontstaan omdat in een surséance-situatie de dan aangewezen bewindvoerder via de rechter met succes opheffing van de bezetting kan vragen.

Maandagavond werd in het actiecentrum van de bezetters overwogen Het weer van vanmorgen 7 uur Station Amsterdam De Bilt Deelen Eelde Eindhoven Den Helder Rotterdam Twente Vlissingen Zd. Limburg Aberdeen Athene Barcelona Berlijn Bordeaux Brussel Frankfort Geneve Helsinki Innsbruck Klagenfurt Kopenhagen Lissabon Locarno Londen Luxemburg Madrid Malage Mallorca Muenchen Nice Oslo Parijs Rome Split Stockholm Wenen Zuerich Casa Blanca Istanbul Las Palmas Beiroet Tel-Aviv Tunis Weer half bewolkt zwaar bew. licht bew. onbewolkt licht bew. zwaar bew. licht bew. licht bew. licht bew. licht bew. zwaar bew. licht bew. geheel bew. onbewolkt regen onbewolkt zwaar bew. onbewolkt sneeuw zwaar bew. onbewolkt onbewolkt niet ontv. onbewolkt zwaar bew.' licht bew. licht bew. half bewolkt regen mist licht bew.licht bew. onbewolkt licht bew. onbewolkt Temp. 6 gr. 3 gr. 3 ir. 1 gr. 5 ir. 6 gr. 3 ir. 3 gr. 6 gr. 5 gr. -2 ir. 12 gr. 3 gr. 13 gr. 5 gr. 10 gr. 8gr Ogr. 6 gr. 3 ir. 3 gr. 6 gr. 6 gr. 10 gr. 9 ir. 13 gr. 13 gr. 7 gr. 12 gr. -10 gr. 12 gr. 9 gr. 8 gr. niet ontvangen 1 zwaar bew. licht bew. zwaar bew. onbewolkt zwaar bew. 11 gr. 8 gr. 7 gr. 17 gr. niet ontvangen i zwaar bew. zwaar bew. 11 gr. 12 gr. om de directie te laten weten bereid te zijn de actie tijdelijk op te schorten. In die periode zou dan het overleg weer op gang moeten komen, met als uitgangspunt verschuiving van de sluitingsdatum van 1 mei naar een wat verder in de toekomst gelegen tijdstip. Zou zo'n overleg voor de industriebonden, onaanvaardbare resultaten opleveren dan zou de bezetting weer kunnen worden hervat. Volgens de woordvoerder van de bonden ligt het in de lijn der verwachting dat tot een dergelijke tactiek zal worden besloten, als tenminste de leden van de bonden bij Waalhaven daarmee akkoord gaan.

Waterdicht

De industriebonden CNV en FNV zijn niet van plan om te voldoen aan de eis van de Wa'alhaven-directie om de bezetting op te heffen. Volgens de bedrijfsleiding is dat een voorwaarde voor overleg over door de bonden geëiste verschuiving van de sluitingsdatum. Volgens bestuurder P. van Emmenes van de industriebond FNV moet de directie eerst een waterdichte garantie geven dat het bedrijf niet al op 1 mei aanstaande wordt gesloten. Want dan zijn de industriebonden bereid de bezetting op te schorten.

De bonden hebben de Waalhavendirectie maandagmiddag uitgenodigd om maandagavond weer te gaan praten. De industriebonden overwegen een kort geding tegen de directie van Waalhaven, als het overleg over het opschuiven van de sluitmgsdatum geen resultaat oplevert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.