+ Meer informatie

Oude smederij Kampen krijgt status monument

1 minuut leestijd

KAMPEN - De raad van Kampen ging gisteravond akkoord met het voorstel een pand In de Voorstraat aan te wijzen als monument. Het betreft een oude smederij, waarvan met name de Inventaris nog volledig Intact Is gebleven.

De Boer (GPV) pleitte naar aanleiding van de discussie rond het behoud van dit pand voor een systematisch en samenhangend monumentenzorgbeleid. „Kampen monumentenstad is meer dan torens, kerken en drie poorten". Hij hoopte dat het voorstel van het college om de oude smederij te behouden, het begin zou zijn van „een periode van hernieuwd elan voor het voeren van systematisch beleid voor het verbeteren en behouden van de stad Kampen als monumentale stad".

De raad stelde een krediet van 4000 gulden beschikbaar voor een bodemonderzoek in een weiland aan de Flevoweg. Op dit perceel werd in het verleden puin en ander afval gestort. Uit koeien die daar graasden zijn misvormde kalveren geboren. De vereniging voor Natuurstudie en -bescherming IJsseldelta, die dit weiland in beheer heeft, vermoedt dat de grond stoffen bevat die de veroorzakers zijn van de mismaakte kalveren. Naar aanleiding hiervan zal de gemeente het bodemonderzoek laten uitvoeren.

Van Bruggen (PSP/PPR) greep deze zaak aan om te pleiten voor het onderzoeken van alle bodems' waarvan het vermoeden bestaat dat ze verontreinigd zijn. Wethouder Brink (PvdA) zegde toe dat de gemeente dat alleen kan doen bij die locaties waarvan concrete aanwijzingen zijn dat er iets mee aan de hand is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.