+ Meer informatie

Bij Daf trucks 150 werknemers vervroegd weg

1 minuut leestijd

EINDHOVEN — Ongeveer 150 werknemers van Daf trucks in Eindhoven vanaf de leeftijd van 57 en een halfjaar zullen vervroegd met pensioen moeten.

Het bedrijf heeft gisteren meegedeeld dat het hiertoe wil overgaan om te komen tot een „evenwichtiger verhouding tussen het personeelsbestand en het aantal te produceren voertuigen". Het gaat uitsluitend om mensen buiten de directe produktie in de ondersteunende diensten.

Het plan is volgens Daf onderdeel van een aantal maatregelen om de kosten van het bedrijf omlaag te brengen. Er zal, zo blijkt uit een mededeling van het bedrijf, bij het aanwijzen van de mensen die er vervroegd uit moeten in hoge mate rekening worden gehouden met persoonlijke omstandigheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.