Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Broodjes met banaan

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Broodjes met banaan

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

U maakt net zo veel of zo weinig porties als u wilt

Bereiding:
• Leg de bladerdeegplakjes uit op het aanrecht, zodat ze wat kunnen ontdooien. Zet de oven vast aan op 200 graden.
• Haal de schil van de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de gehalveerde bananen in stukken die net iets kleiner zijn dan de bladerdeegplakjes.
• Wentel de stukken banaan door de custardpoeder. (Als u dit achterwege laat, krijgt u slappe broodjes!)
• Leg op ieder plakje bladerdeeg een stuk banaan.
• Breek de plakken chocolade in repen en leg die naast de stukken banaan.
• Maak de randen van de deegplakjes iets vochtig met water en vouw ze dubbel tot broodjes. Met de tanden van een vork kunt u de randjes nog wat aandrukken.
• Bestrijk de broodjes met (koffie)melk. U kunt ook losgeklopt ei gebruiken, maar dat verbrandt sneller. Gebruikt u (koffie)melk, dan zullen de broodjes mooi bruin worden.
• Leg de broodjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en schuif de plaat in het midden van de voorverwarmde oven.
• Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten gaar en mooi bruin.

Ingrediënten voor 10 stuks:
• 1 pakje diepvriesbladerdeeg • 3 grote bananen • 2 plakken hazelnootchocolade
• 1 schepje custardpoeder • 1 scheutje (koffie)melk


Tips:
• Koopt u de bananen en chocola zo mogelijk Fairtrade. Zo voorkomt u uitbuiting.
• Ideeën voor zoete vullingen: abrikozen, appel met rozijnen en/of kaneel, kersenvlaaivulling, amandelspijs
• Ideeën voor hartige vullingen: knakworsten, geitenkaas met honing, gekruid gehakt


Bladerdeeg
Ik houd er niet zo van om dingen kant-en-klaar te kopen. Vaak ben je duurder uit en bevatten die producten de nodige e-nummers.
Voor bladerdeegplakjes maak ik graag een uitzondering. Bladerdeeg is namelijk zó veelzijdig! Het is heerlijk om er een voorraadje van in huis te hebben.
Bladerdeeg laat zich even goed met zoet als met hartig combineren. Daardoor is het het perfecte basisingrediënt voor iets lekkers bij de koffi e, een luxe toetje, maar ook voor een chique snack of een gemakkelijk zoutje. Daarbij komt dat het doorgaans maar een half uur kost vanaf het moment dat u het uit de vriezer haalt tot het moment dat u uw verrassing uit de oven schuift.
Nóg een voordeel is dat u net zo veel of zo weinig porties maakt als u wilt. U neemt eenvoudig de benodigde plakjes deeg en legt de rest terug in de vriezer. Zo is het ook voor één persoon lonend om ‘even’ iets lekkers te maken.
Bladerdeegplakjes zijn verkrijgbaar in de varianten ‘classic’ en ‘roomboter’.


Teunie Luijk, Teunie@terdege.nl

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 januari 2014

Terdege | 92 Pagina's

Broodjes met banaan

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 januari 2014

Terdege | 92 Pagina's