+ Meer informatie

Verdovende middelen

1 minuut leestijd

• DEN HAAG — Tijdens een vrijdagavond gehouden landelijke alcoholcontrole-actie heeft de politie tegen 1 op de 127 bestuurders proces-verbaal opgemaakt. Dit betekent dat 1 op de 38 bestuurders teveel alcohol had gedronken om goed en veilig aan het verkeer deel te nemen. In vergelijking met eenzelfde actie vorig jaar een toename van 13 procent. Eén en ander werd zaterdag door de Centrale politieverkeerscommissie meegedeeld.

Drs. De Graaf noemt het opmerkelijk, dat het plegen van zelfmoord door het innemen van vergif en verdovende middelen de laatste tientallen jaren sterk is toegenomen. Ze bepleit een meer weloverwogen keuze bij het voorschrijven van geneesmiddelen, zowel wat betreft de soort (bijvoorbeeld. minder giftige slaapmiddelen) als wat betreft de hoeveelheid. Hoewel de effecten daarvan nog niet met exacte cijfers vallen aan te tonen, mag volgens haar toch wel met een zekere waarschijnlijkheid worden aangenomen, dat dergelijke maatregelen een vermindering van het aantal zelfmoordpogingen zouden bewerkstelligen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.