+ Meer informatie

Woning Buren brandt uit

3 minuten leestijd

BUREN - Een woning aan de Aalsdijk in Buren is zaterdag geheel uitgebrand. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het betrof een dubbel woonhuis, waarin twee families woonden. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Politie zet gestolen

sieraden op internet

LEIDEN - De politie Hollands-Midden heeft bij een grootschalig onderzoek naar woninginbraken een groot aantal sieraden gevonden. De sieraden zijn waarschijnlijk gestolen in de periode maart-juni 2002 en onder andere afkomstig uit woningen in de Duin- en Bollenstreek. De politie wil de sieraden terugbrengen bij de eigenaren. De sieraden zijn te bekijken op de internetsite van de politie op: www.politie.nl/hollands-midden.

"Flevoland heeft te

veel ambtenaren"

LELYSTAD - D66 in Provinciale Staten vindt dat de provincie Flevoland te veel ambtenaren heeft. Het aantal ambtenaren groeit volgens D66 verhoudingsgewijs zelfs harder dan het aantal inwoners van de provincie. De democraten vinden dan ook dat op het ambtenarenkorps bezuinigd moet worden.

Centrum voor

Vakopleiding dicht

LELYSTAD - Het Centrum voor Vakopleiding in Lelystad gaat per 1 januari dicht. Het gebouw moet worden overgedragen aan het regionaal opleidingscentrum Flevoland, maar het ROC heeft geen geld. Als de overdracht van het pand niet doorgaat, moeten de 3000 leerlingen de vakopleiding verder gaan volgen in Leeuwarden, Zwolle of Amsterdam. Het ROC heeft dit weekend de provincie gevraagd om een oplossing voor het probleem.

Kansen voor

economie

STAPHORST - De stuurgroep Samenwerkingsverband Bedrijventerreinen West heeft ingestemd met het rapport Samen werken aan Samenwerking. Het rapport gaat over bedrijventerreinen in het westelijke gebied van de regiovisie Zuid-Drenthe/Noord-Overijssel. Uit de marktanalyse komt naar voren dat er in de regio flinke kansen voor economische ontwikkeling bestaan. Door same n te werken kunnen kansen worden opgepakt en kan de regio zich duurzaam economisch ontwikkelen, terwijl de kwaliteiten van de regio (landschap, natuur, aanzicht en ruimte) bewaard blijven.

Staphorster

krijgt klappen

STAPHORST - Een 21-jarige inwoner van Staphorst is zaterdagnacht in zijn woonplaats bewusteloos geslagen. De man was samen met zijn vriendin uitgeweest in Staphorst. Rond 1.15 uur liepen zij samen over de Muldersweg. Opeens kwam er een onbekende man aanlopen die hen tegenhield en zonder aanleiding op de 21-jarige Staphorster begon in te slaan en te schoppen. De vrouw probeerde de man tegen te houden, maar dat lukte niet. Ook toen het slachtoffer op de grond lag bleef de aanvaller op hem inslaan en schoppen. Pas toen de Staphorster buiten bewust zijn was stopte de man en ging ervandoor. Het slachtoffer is met diverse kneuzingen en vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Een zoektocht naar de dader had geen resultaat.

Politie grijpt in

bij vechtpartij

TIEL - Aan de Kleibergesestraat in Tiel heeft de politie zaterdagavond met diverse eenheden moeten ingrijpen bij een grote vechtpartij. Op aanwijzing van getuigen werden vier personen aangehouden. Het gaat om drie Tielenaren, variërend in leeftijd van 15 tot 17 jaar, en om een 18-jarige man uit Den Bosch. Allen zijn overgebracht naar het bureau.

Paard in

zwembad

WINSSUM - Tot zijn verbazing heeft een bewoner van een woning aan de Poelsestraat gisteren in het zwembad in zijn tuin een paard aangetroffen. De man had 's nachts een plons gehoord, maar hier niet echt bij stilgestaan. Het paard was ontsnapt uit een nabijgelegen weiland. De brandweer moest het bad leegpompen om het dier uit het bassin te kunnen takelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.