+ Meer informatie

ciaal-democratische partij in de deelstaat Baden-Württem- L'olS^dft'nirv"or'^f,^dè"Nl-

1 minuut leestijd

berg heeft zich zondag uitgesproken voor herziening van het vo tot wapenonderhandeiingen „de
moet dwingen over . De onderhandelingen kunnen niet gezien worden als „een vijgeblad", dat de weg zou "vrijmaken naar plaatsing van'de raketten.

In zijn toespraak tot, h^t congre.s sprak Brandt zijn misnoegen uit over ,,de vele domme dingen die de laatste tijd uit Washington zijn gekomen". ,,Het is. iets teveel wanneer lieden die niet zover van de Amerikaanse president af staan zich aanmatigen zicli te mengen in de budgettaire aangelegenheden van de bondsrepubliek",- zei Brandt. „Er zijn grenzen aan wat van ons verwacht mag worden".

Brandt doelde blijkbaar op uitspraken van de Amerikaanse minister van defensie Casper Weinberger, die de Westeuropese bondgenoten zou hebben voorgehouden minder uit te geven aan sociale voorzieningen en meer aan defensie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.