+ Meer informatie

Hondepoep (2)

1 minuut leestijd

De vakgroep inwendige ziekten en voeding van de faculteit diergeneeskunde van de Utrechtse universiteit experimenteert met "astronautenvoer" voor honden en katten. Volgens onderzoeksleider prof. dr. A. Th. van 't Klooster is het inderdaad mogelijk de poepproduktie te reguleren via de etensbak. Het blijkt dat een hond die vers of ontdooid diepvrieshart met witbrood en een voedingsupplement voor de vitaminen en mineralen krijgt, een stuk milieuvriendelijker afgaat dan een soortgenoot die een kant-en-klare droogvoermaaltijd verorbert. „Ookprodukten die voornamelijk slachtafval bevatten, zoals Rodi, steken gunstig af bij hondebrokken. Dat kan de helft schelen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.