+ Meer informatie

Belgische debatten over staalindustrie

1 minuut leestijd

BRUSSEL — Vandaag worden er in het Belgische parlement debatten gehouden over de staalindustrie die in nood verkeert. In Luik en Charleroi staan tienduizenden arbeiders op het punt hun betrekking te verliezen.

Dit komt door de sanering van de inustrie, waarvoor het concern Cockerill-Sambre opgericht is. (Cockerill-Sambre is een samenvoeging van Cockerill te Luik en de Driehoek van Charleroi waarover wij elders in dit blad berichten). De Belgische regering wil het aantal arbeidsplaatsen sterk terugbrengen op aandrang van de EEG; tijdens de besprekingen van de EEG te Maastricht is daar sterk op aangedrongen. Men verwacht in het Belgische parlement veel kritiek, vooral van de Waalse partijen omdat de werkloosheid in Wallonië er sterk door zal toenemen.

Zie verder pag. 5: Brussel bezorgd over dwarse Walen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.