+ Meer informatie

Noodweer treft Eindhoven

1 minuut leestijd

EINDHOVEN - Eindhoven is gisteren tussen 18.15 en 18.45 uur getroffen door een kort, maar zeer hevig noodweer. Volgens de politie ondervond het verkeer veel hinder door wateroverlast op de wegen.

De heftige regen ging gepaard met zeer harde windstoten. Een onbekend aantal wegen liep onder water en diverse tunnels liepen vol. De politie waarschuwde automobilisten om langzaam over de ondergelopen wegen te rijden wegens omhooggekomen putdeksels. De brandweer had de handen vol aan het terugplaatsen van de putdeksels, het leegpompen van ondergelopen kelders en het verwijderen van vier bomen, die waren omgewaaid. Voorzover bekend hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Een woordvoerder van de politie in Eindhoven zei dat hij het nog nooit zo hard heeft zien regenen. "Ik kon het eind van de straat niet meer zien", aldus deze woordvoerder.

De hoosbui heeft de 700 leerlingen van de Berckacker, een basisschool in Veldhoven, twee extra vakantiedagen opgeleverd. Vanmorgen ontdekten de leerkrachten dat alle twintig leslokalen blank stonden. Niet vanwege een lekkage, maar omdat kennelijk uit alle putjes en toiletpotten rioolwater was opgeborreld. Volgens adjunct-directeur Van den Heuvel zat er niets anders op dan de kinderen vrij te geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.