+ Meer informatie

Benzineprijs weer omhoog

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De benzineprijs zal deze week opnieuw omhoog ;aan, zo heeft de directie van Esso Mederiand BV dinsdag bij de presentatie van haar jaarverslag voorspeld.

De prijsverhoging zal niet groot zijn. Zij wordt veroorzaakt door de stijging van de dollarkoers: de ontwikkeling van de prijs van ruwe olie geeft geen aanleiding tot verhoging van de prijzen van olieprodukten. Behalve die van benzine zullen ook de prijzen van andere olieprodukten omhoog gaan, verwacht Esso.

De directie van deze oliemaatschappij gelooft, dat de benzineprijs zich op een niveau, dat tussen de 1,60 en 1,65 gulden per liter ligt, zal gaan stabiliseren in de nabijf toekomst, dit alleen dan als de dollarkoers en de ruwe olieprijs stabiel blijven.

In januari is het benzineverbruik in ons land volgens de gegevens van Esso Nederland BV tien procent onder het niveau van januari van het vorige jaar gedaald.

De directie van Esso Nederland tast wat de oorzaken van de verbruiksdaling betreft in het duister.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.