+ Meer informatie

Heerlense priester uit senaat

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Priester M. Schreurs, sinds september 1980 lid van de Eerste kamer voor het CDA, die maandag herkozen werd als lid van de senaat, zal zich vrij* wel zeker terugtrekken uit de, volksvertegenwoordiging.

De voorzitter van de CDA-senaatsfractie, Van Hulst, acht het vrijwel uitgesloten dat Schreurs de eis van bisschop Gijsen dat hij zich moet terugtrekken, naast zich neer zal leggen. Vandaag of morgen zal de Heerlense priester een verklaring uitgeven waarin hij zijn besluit zal uiteenzetten.

In tegenstelling tot het CDA-partijbestuur, dat zich eerder in een verklaring nadrukkelijk heeft gedistantieerd van de brief van de bisschop uit Poermond wagrin Schreurs werd verweten dat hij een belofte om zich te conformeren aan de kerkelijke opvattingen heeft geschonden, zal de CDA-fractie in de senaat als het aan Van Hulst ligt geen openbare uitspraken over deze zaak doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.