+ Meer informatie

ND gaat over op bezorging

2 minuten leestijd

BARNEVELD - Het Nederlands Dagblad, waarvan de gehele oplage nu nog per post wordt bezorgd, gaat over op eigen bezorging. Vanaf 3 maart 1992 wordt de krant bij het overgrote deel van de 25.500 abonnees door de krantenjongens en -meisjes van het Algemeen Dagblad bezorgd.

Hoofdredacteur J. P. de Vries deelt dit mee in de krant van gisteren. Het Nederlands Dagblad is de laatste 'postkrant' in ons land. Daardoor lag de sluitingstijd van de krant erg vroeg (ongeveer half zes 's middags), wat de acualiteit niet ten goede kwam. Bovendien kwam de krant pas in de loop van de ochtend bij de abonnees.

In de nieuwe opzet zal de maandagkrant, die tot dusver op vrijdagmiddag met tijdloos nieuws werd gevuld, al het nieuws van zaterdagmorgen en -middag bevatten, inclusief verslagen van vergaderingen op en buiten het vrijgemaakt gereformeerde erf. Over het drukken van de maandagkranten wordt nog overleg gevoerd. Formeel is het namelijk niet toegestaan op zaterdagmiddag en avond te drukken. Hier kan echter ontheffing voor worden verleend. Directeur J. C. Boersema venvacht dat dit voor 1 januari rond zal zijn. „We laten in ieder geval niet op zondag drukkeil. Bezorging is iets waar we niet meer omheen kunnen".

Het aantal pagina's van de krant zal worden uitgebreid. Dat maakt een uitbreiding van de redactie en van de behuizing in Barneveld nodig.

Het Nederlands Dagblad, met als ondertitel Gereformeerd Gezinsblad, is voortgekomen uit de kerkscheuring van 1944 in de Gereformeerde Kerken in Nederland. Daaruit ontstonden de (Vrijgemaakt) Gereformeerde Kerken. In 1948 werd de overstap gemaakt van kerkblad naar Gereformeerd Gezinsblad, dat voor de Vrijgemaakten de taak van de krant zou moeten overnemen. De leiding kwam in handen van het latere GPV-kamerlid P. Jongeling, die tot 1974 hoofdredacteur van de krant was.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.