+ Meer informatie

Verfgooier donderdag voor rechter

1 minuut leestijd

GRONINGEN — Donderdagmiddag zal voor de meervoudige kamer van de Arrondissementsrechtbank in Groningen terecht staan de Groningse verfgooier Gerk D. (26). Zoals vermeld heeft D. op 15 december vorig jaar de heer H. J. L. Vonhoff bij diens installatie als commissaris der Koningin in Groningen met verf bekogeld.

D. heeft ook deelgenomen aan de gewelddadige bezetting van de kamer van de burgemeester H. G. Buiter van Groningen. D. zou op 24 december jl. in een snelreehtsprocedure voor de politierechter verschijnen. De zaak werd door de raadsvrouw Van D. aangehouden in verband met de verdediging. De zitting werd toen bepaald op 14 januari 1981. Doordat mr. Vonhoff en burgemeester Buiter nog niet waren gehoord is de rechtzaak verschoven naar donderdag 7 mei a.s.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.