+ Meer informatie

Een slang die een tien verdient

3 minuten leestijd

Een tuinslang is onmisbaar, of je nu een grote of een kleine tuin hebt. Ze zijn er in soorten, maar tot voor kort had ik er nog niet een ontdekt waar je voor je plezier mee werkt. U kent de problemen: ze zijn vaak zwaar en stug, nemen veel ruimte in, zijn moeilijk op te rollen en elke knik of knoop die erin zit heeft gevolgen voor de waterafgifte. De gloednieuwe "Joker"-slang die de Duitse firma Houben onlangs introduceerde, maakt aan al deze bezwaren in één klap een eind. Terecht spreekt men van een " Weltneuheit". Zelfs als een van de wielen van de auto op deze slang staat, blijft hij de normale hoeveelheid water geven. Bij een presentatie in Duitsland heeft men een heuse olifant op de slang plaats laten nemen. Het water stroomde vrolijk voort... Houben won met de Jokerslang dit voorjaar in Parijs de Internationale trofee voor kwaliteitsprodukten, als enige firma in Europa.

Drie kanalen
Het geheim van de slang zit hem in de opbouw. Hij bestaat uit drie aparte kanalen van kunststof. Daaromheen is een mantel aangebracht. Het materiaal is stevig en toch soepel, sterk en toch niet zwaar. Hoe je de slang ook knikt of draait en hoeveel dubbele knopen je er ook inlegt, de kanaal^es kunnen nooit afgeknepen worden. En of de kraan nu hard of zacht aanstaat, het water dat in de slang verdwijnt komt er zonder mankeren weer uit, zonder datje hier en daar een schop tegen de slang moet geven om de knikken eruit te halen.

Haspel
De slang wordt geleverd op een stevige haspel, die zeer plat is en heel weinig ruimte inneemt. Dat komt doordat hij maar één baan breed hoeft te zijn. Door de platte vorm van de slang laat hij zich maar op één manier oprollen. De haspel kan tegen de muur bevestigd worden. Dat moet wel in de buurt van de (buiten)kraan gebeuren; de slang kan dan met de bijgeleverde, 1,5 m lange aansluitslang heel simpel aan de kraan gekoppeld worden. Heeft u hem nodig, dan is het alleen een kwestie van (gedeeltelijk) afrollen en de kraan openzetten. Oprollen is heel eenvoudig door de handgreep.

Investering
De slang is 20 m lang en wordt geleverd met koppelingen en een verstelbare, afsluitbare straalpijp. Wordt de spuitmond (of een ander hulpstuk, zoals tuinsproeier) afgekoppeld terwijl de kraan nog openstaat, dan sluit de slang automatisch de watertoevoer af. Schroeven om de zaak op te hangen en een mal voor het aftekenen van de plaats van de gaten ontbreken niet. De Jokerslang kost ƒ 139,-. Goedkoop is dat niet, maar met de aankoop van de slang doet u wel een investering voor vele jaren. Een stevige losse haspel en een degelijke slang met koppelingen en spuitmond komen toch bij elkaar ook al gauw in de buurt van de honderd gulden. De slang is verkrijgbaar in diverse grote doe-het-zelfzaken en bij de ijzerwaren- en gereedschappenhandel. Voor meer informatie: Itece, Schiedam, 010-4736033.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.