+ Meer informatie

Facsimile van oudste Koranhandschrift

1 minuut leestijd

KARATSJI — In Karatsji is een facsimile-uitgave gepubliceerd van het oudste Koranhandschrift. Deze handgeschreven tekst van de Koran dateert uit het begin van de zevende eeuw en staat bekend als de „Beoordeling van Uthman".

De oorspronkelijke tekst wordt bewaard in Tasjkent. De facsimileuitgave geschiedde onder verantwoordelijkheid van prof. Mohammed Hamidoellah, een internationaal erkeride Korangeleerde.

Volgens zijn opvatting en die van andere Korangeleerden is de tekst uit Tasjkent opgeschreven door Zaid Ibn Tabith, secretaris van de profeet Mohammed, op basis van het gesproken woord van de profeet. Hij maakte zijn notities in de jaren 611 tot 632. In het jaar 653 werd de tekst als officiële weergave van Mohammeds prediking erkend door Kalif Uthman.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.