+ Meer informatie

Pensioenpremie omhoog door nieuwe eisen DNB

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Werknemers in Nederland gaan vanaf 2008 meer pensioenpremie afdragen. Dat komt door nieuwe eisen die De Nederlandsche Bank (DNB) aan de pensioenfondsen stelt.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad in zijn zaterdageditie.

In een advies aan minister De Geus van Sociale Zaken stelt DNB voor dat pensioenfondsen mogen rekenen met een lange rente van maximaal 4,5 procent voor het vaststellen van pensioenpremies. Dit maximum bedraagt nu nog 5 procent.

De toegestane rendementsverwachting voor aandelen uit volwassen economieën daalt van 8 procent naar 7,5 procent. De nieuwe maxima gelden voor drie jaar en gaan in voor 2008.

Het gevolg is dat de pensioenfondsen hogere premies moeten innen om de inflatie op te vangen. Dit kan leiden tot een verhoging van de pensioenpremie met ruim 6 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.