+ Meer informatie

Amerikanen executeren Pakistaan

1 minuut leestijd

NEW YORK - In de Amerikaanse staat Virginia is gisteren de 38-jarige Pakistaan Mir Aimal Kasi geëxecuteerd door middel van een dodelijke injectie.

Kasi was ter dood veroordeeld wegens de moord op twee ambtenaren van de inlichtingendienst CIA in 1993.

Kasi schoot hen dood toen zij met hun auto moesten wachten bij een stoplicht vlak bij het hoofdkwartier van de CIA in McLean (Virginia). Drie anderen werden gewond. Later verklaarde Kasi zijn daad als "protest tegen CIA-activiteiten in Pakistan en in andere moslimlanden." Hij wist te ontkomen en vluchtte naar Pakistan.

Daar werd Kasi vier jaar later gearresteerd en uitgeleverd aan de VS, waar hij ter dood werd veroordeeld. De Pakistaan en zijn familie hebben ertoe opgeroepen zijn executie niet met gewelddaden te beantwoorden.

Tijdens zijn proces in 1997 werden in Pakistan vier Amerikanen vermoord. De Amerikaanse en de Pakistaanse autoriteiten zijn op alles voorbereid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.