+ Meer informatie

Minstens 25 partijen bij verkiezingen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minstens 25 partijen zullen meedoen aan de Tweedekamerverkiezingen van 26 mei. Behalve de elf partijen die al in de Kamer vertegenwoordigd zijn hadden op 1 april dertien partijen een waarborgsom gestort van duizend gulden voor elke kieskring waarin de partij uitkomt. Acht van die dertien partijen hebben ingeschreven in alle achttien kiesdistricten. Het zijn de Centrum Partij, de Nederlandse Volksunie, De Evangelische Volkspartij, de RKPN, de Reformatorische Politieke Federatie, de Socialistische Partij, SOS (samen overleven of sterven), en Leefbaar Nederland.

,,God zij met ons" doet mee in zeventien kiesdistricten, „Wereld welzijn en bewustwording" in dertien, de Vrede Partij in vier, de Partij voor Rijksgenoten in drie ett de Partij Bevordering Betere Huisvesting in één kieskring.

Het definitieve aantal dat aan de verkiezingen zal deelnemen zal bekend worden gemaakt op 14 april, de dag van de kandidaatstelling.

Naar alle waarschijnlijkheid zal dit aantal zich nog uitbreiden met o.a. Realisten '81, waarvan de lijsttrekker H. Knoop heeft medegedeeld dat zijn partij ook in alle kieskringen zal uitko

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.