+ Meer informatie

Volgend jaar forse stijging aardgasprijs

1 minuut leestijd

Minister-president Den Uyl heeft donderdagavond — na afloop van het wekelijks kabinetsberaad — meegedeeld dat de aangekondigde verhoging van de aardgasprijzen eerst per 1 januari 1975 zal ingaan. Volgens hem zal er sprake zijn van een .^aanzienlijke verhoging".

Eerst begin volgende week zullen waarschljnUjk nadere mededelingen kimnen worden gedaan over de omvang van deze veirliogingen, waarover het overleg met de Vereniging van gasdistributiebedrijven in Nederland nog niet is afgesloten. De verhoging xal gepaard gaan met een „vrij aanzienlijke, ingrijtpende, radikale verandering" in de tarieven-opbouw, aldus de premier. Deze wijziging zal er globaal op neerkomen dat meerverbruik meer kosten met zich mee ïal brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.