+ Meer informatie

Drie reformatorische scholen krijgen nieuw gebouw

Apeldoorn is het eerst aan de beurt

2 minuten leestijd

APELDOORN — De reformatorische scholengemeenschappen Jacobus Fruytier in Apeldoorn, Jacobus Revius in Rotterdam en Pieter Zandt in IJsselmuiden mogen in de nabije toekomst een nieuw gebouw betrekken. Ze zijn opgenomen op het Scholenhuisvestingsplan 19891993, dat gisteren is verschenen.

Directeur dr. H. A. Hofman van de Fruytier-scholengemeenschap zei gisteravond „erg blij" te zijn met de toewijzing. De school is momenteel gehuisvest in zeven locaties, hetgeen het onderwijs niet ten goede komt.

Het nieuwe gebouw zal verrijzen aan de Anklaarseweg, aan de noordwestkant van Apeldoorn, richting Vaassen. Hofman hoopt dat met ingang van het cursusjaar 1991-1992 de lessen in het nieuwe gebouw kunnen worden gegeven. Het gebouw zal berekend zijn op 750 leerlingen en is dan eigenlijk al te klein. „Wij hopen er binnenkort nog een atheneum bij te krijgen. Het getal van 750 moet naar boven worden bijgesteld". Hofman denkt aan een gebouw voor 950 leerHngen.

Directeur B. Stolk van de Rotterdamse scholengemeenschap Jacobus Revius toonde zich ook „bijzonder blij". Zijn school kent nu twee gebouwen, waarvan het merendeel bestaat uit noodlokalen. Een locatie voor de nieuwbouw staat nog niet helemaal vast. Stolk verwacht daar nog deze maand uitsluitsel over. Omdat ook Revius met een atheneum mag beginnen, wordt het gebouw berekend op 950 leerlingen.

Renovatie

De Pieter Zandt-scholengemeenschap (avo en atheneum) staat voor 1991 op het programma. Rector D. Vogelaar verwacht dat zijn nieuwe school -goed voor 1100 leerlingenin een nieuwbouwwijk in IJsselmuiden zal verrijzen.

De scholengemeenschap De Driestar in Gouda komt ook voor op het Scholenhuisvestingsplan. Voor 1993 staan „nieuwe voorzieningen" op het plan. De Ds. B. Smytegeltschool voor mavo in Middelburg heeft extra urgentiepunten gekregen voor een renovatieproject. Een jaartal wordt niet genoemd. Dit geldt ook voor de renovatie van de scholen voor middelbaar beroepsonderwijs in Amersfoort, de a Brakel en de Trigland. De uitvoering hiervan wordt vooralsnog opgehouden in verband met de clustervorming.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.