+ Meer informatie

Topman Ierse Telecom legt functie neer

1 minuut leestijd

DUBLIN (RTR) - De bestuursvoorzitter van de Ierse staatstelefoonmaatschappij Telecom Eireann, de miljonair Michael Smurfit, is gisteren afgetreden.

Smurfit gaf vorige week na een aanvankelijke ontkenning toe dat hij een belang van 10 procent had in een bedrijf dat een gebouw kocht en dat later doorverkocht aan Telecom Eireann als mogelijk hoofdkantoor.

De Ierse premier, Charles Haughey. had Smurfit gevraagd tijdelijk terug te treden voor de duur van een regeringsonderzoek naar de zaak. Smurfit liet echter weten definitief te vertrekken „wegens een lawine van smaad en verdachtmakingen". Zijn aftreden betekent een flinke tegenslag vpor de plannen van premier Haughey voor privatisering van staatsbedrijven. Ook in algemene zin wordt de positie van de regering erdoor verzwakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.