Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

'Snelle' taarten en gebakjes

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

'Snelle' taarten en gebakjes

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Verjaardag in zicht? Visite op komst? Of zin in iets lekkers bij de koffie op zondag? Met vruchten maakt u de heerlijkste baksels.

Bosvruchten-kwarktaart

Verkruimel 1 pak kaneelbeschuitjes. Smelt 75 g boter en roer het door de kruimels. Schep het mengsel in een springvorm (circa 22 cm) en druk het goed aan. Zet de bodem in de koelkast.

Maak van 2 pakjes yoghurt-bavarois bosvruchten, 1 bakje Franse kwark (450 g) en 1 bekertje Bulgaarse yoghurt (1½ dl) bavarois volgens de gebruiksaanwijzing.

Bestrijk de taartbodem met 5 eetlepels bosvruchtenjam. Bekleed de wanden van de vorm met een reep bakpapier Verdeel de bavarois over de bodem en strijk hem glad. Laat de taart in de koelkast circa 1 uur opstijven.

Verwijder de rand van de springvorm en het bakpapier en garneer de taart met aardbeien, frambozen, bessen of bramen (vers, uit de diepvries, uit blik of pot) en eventueel toefjes slagroom.

                              ------------------------------

Kersengebakjes

4 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 klein potje kersen (zonder pit)
1 ei,
50 g grove kristalsuiker

Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes op een met koud water besprenkelde bakplaat. Laat de kersen uitlekken en verdeel ze over de plakjes bladerdeeg.

Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe en plak de randen vast. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en strooi er grove kristalsuiker over. Bak de kersengebakjes in 20 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven (200°G). Laat ze afkoelen.

                              ------------------------------

Aardbeien-tompouce

Voor 4 stuks:

4 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 eiwit,
2 eetlepels suiker
⅛ l slagroom,
15 aardbeien

Spreid de plakjes bladerdeeg uit en laat ze ontdooien in circa 10 minuten. Verwarm de oven voor op 225°C in circa 10 minuten. Snijd de plakjes doormidden. Klop het eiwit los. Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat en bestrijk ze met eiwit. Bestrooi ze met de suiker.

Bak de plakjes in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen. Klop de slagroom stijf. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel room en aardbeien over 4 bladerdeegplakjes. Leg de andere bladerdeegplakjes erop. Serveer direct.

                              ------------------------------

Feestkookboek

Van de recepten die wekelijks in het blad Margriet staan, zijn er al eens een stel gebundeld in het "Margriet kookboek". Nu is zoiets opnieuw gebeurd. Het nieuwe boek heet "Margriet feestkookboek". Met volop ideeën voor een feestontbijt, feestpicknick, feest-hartige-taarten, feest-barbecue, kortom; Ook wie geen feest heeft kan best met dit boek uit de voeten.

Dat geldt natuurlijk ook voor de uit het boek genomen recepten op deze pagina... Jammer dat van lang niet alle recepten een foto is afgebeeld. Wel is veel aandacht besteed aan sfeervolle overzichtsfoto's.

"Margriet feestkookboek"; uitg. M&P Weert; geb. 160 blz., ƒ 39,90.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 april 1995

Terdege | 79 Pagina's

'Snelle' taarten en gebakjes

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 april 1995

Terdege | 79 Pagina's