'Snelle' taarten en gebakjes
Verjaardag in zicht? Visite op komst? Of zin in iets lekkers bij de koffie op zondag? Met vruchten maakt u de heerlijkste baksels.
Bosvruchten-kwarktaart
Verkruimel 1 pak kaneelbeschuitjes. Smelt 75 g boter en roer het door de kruimels. Schep het mengsel in een springvorm (circa 22 cm) en druk het goed aan. Zet de bodem in de koelkast.
Maak van 2 pakjes yoghurt-bavarois bosvruchten, 1 bakje Franse kwark (450 g) en 1 bekertje Bulgaarse yoghurt (1½ dl) bavarois volgens de gebruiksaanwijzing.
Bestrijk de taartbodem met 5 eetlepels bosvruchtenjam. Bekleed de wanden van de vorm met een reep bakpapier Verdeel de bavarois over de bodem en strijk hem glad. Laat de taart in de koelkast circa 1 uur opstijven.
Verwijder de rand van de springvorm en het bakpapier en garneer de taart met aardbeien, frambozen, bessen of bramen (vers, uit de diepvries, uit blik of pot) en eventueel toefjes slagroom.
------------------------------
Kersengebakjes
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 klein potje kersen (zonder pit)
1 ei,
50 g grove kristalsuiker
Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes op een met koud water besprenkelde bakplaat. Laat de kersen uitlekken en verdeel ze over de plakjes bladerdeeg.
Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe en plak de randen vast. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en strooi er grove kristalsuiker over. Bak de kersengebakjes in 20 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven (200°G). Laat ze afkoelen.
------------------------------
Aardbeien-tompouce
Voor 4 stuks:
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 eiwit,
2 eetlepels suiker
⅛ l slagroom,
15 aardbeien
Spreid de plakjes bladerdeeg uit en laat ze ontdooien in circa 10 minuten. Verwarm de oven voor op 225°C in circa 10 minuten. Snijd de plakjes doormidden. Klop het eiwit los. Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat en bestrijk ze met eiwit. Bestrooi ze met de suiker.
Bak de plakjes in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen. Klop de slagroom stijf. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel room en aardbeien over 4 bladerdeegplakjes. Leg de andere bladerdeegplakjes erop. Serveer direct.
------------------------------
Feestkookboek
Van de recepten die wekelijks in het blad Margriet staan, zijn er al eens een stel gebundeld in het "Margriet kookboek". Nu is zoiets opnieuw gebeurd. Het nieuwe boek heet "Margriet feestkookboek". Met volop ideeën voor een feestontbijt, feestpicknick, feest-hartige-taarten, feest-barbecue, kortom; Ook wie geen feest heeft kan best met dit boek uit de voeten.
Dat geldt natuurlijk ook voor de uit het boek genomen recepten op deze pagina... Jammer dat van lang niet alle recepten een foto is afgebeeld. Wel is veel aandacht besteed aan sfeervolle overzichtsfoto's.
"Margriet feestkookboek"; uitg. M&P Weert; geb. 160 blz., ƒ 39,90.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 april 1995
Terdege | 79 Pagina's