+ Meer informatie

Hoewel de eindresultaten voor de veehouderij nog steeds niet rooskleurig zijn, liepen in tegenstelling hiermede de noteringen van de meeste veevoerderstoffen nog op. De USA dollar ging hier voorop en kwam boven ƒ 2,50.

2 minuten leestijd

Zaken in USA mais op mei levering en Franse mais franco per auto zijn te melden. Tarwe moest erg duur betaald worden terwijl offertes in gerst en haver spaarzaam maar onveranderd werden aangeboden. Van de oude oogst is er niet veel meer te koop.

Op de veekoekenmarkt deed men niet veel. Voor zeer direct blijft men koper omdat het moet en nodig is. Voor de handel is dat zeer deprimerend want er is weinig intern te draaien en te switsen. De handel en importeurs houden de posities zeer klein.

C^cos is bepaald niet dringend uit boten te koop, maar veel vraag was er niet zodat een lossende boot tenslotte toch nog tamelijk geschikt kon worden gekocht. Op aflading zijn de prijzen van dien aard dat men het geheel liet afweten. Cocosschrootpellets hadden dezelfde ervaring. Iets daarentegen waren gezocht voor spoedig en erg duur. Zomer en wintermaanden werden tegen oplopende prijzen uit de markt genomen.

Lucerne is erg schaars voor direct en men maakt fancy prijzen uit binnenlandse opslagplaats.

Tapioca blijft erg goedkoop; ook op juli/december levering. Er konden wel wat orders hierop geboekt worden. Pulp veranderde erg weinig de afgelopen week. Hollandse, Duitse en Franse brokjes gingen naar de liefhebbers op een prijs waar men „U" tegen zegt. Voor de mengvoerderindustrie doet men het wel met citrus die tegenalle verwachting in, lager is gelopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.