+ Meer informatie

eugdboeken

2 minuten leestijd

„Onder de geuzenvlag" door Piet Prins met tekeningen van Jaap Kramer; Uitgeverij De Vuurbaak BVJ Groningen, 1981; prijs ƒ 13,50.

Een stripboek voor de ftijdsgroep van 10 jaar en ou:. Dit is het derde deel van een ogie. Reeds verschenen zijn: ben de morgen kwam" en „De mnie verdrijven". „Alexander en het geheim van het Hanzeverbond" door H. Velvis; Uitgeverij J. N. Voorhoeve, Den Haag, 1980; 148 blz.; prijs ƒ 13,90.

Een jeugdboek voor tot 14-jarigen. Beschrijving 1 de lotgevallen van Alexander zijn vrienden in de stad Kam1. Zwart-wit illustraties van Liot Ribbens. „Het raadsel op de zolderbalk" door Gerbrand Fenijn; Uitgeverij In de Ruimte, Soest, 1980; 184 blz.; prijs ƒ 14,90.

Roel, Corien en Taco n de helden in dit jeugdboek or 10- tot 13-jarigen. Een geimzinnig luik in de zolder speelt hun avontuur een belangrijke rol. De tekst is afgewisseld met enkele zwart-wit tekeningen. „Het geval van de man die doorreed" en „Ongelijke tegenstanders" door Herbert Reinecker, Uitgeverij Omniboek, Den Haag; 69 en 74 blz.; prijs ƒ 5,90.

Kleine boekjes voor 15, 16-jarigen. Paul is getuige van een ongeluk en besluit de gevluchte automobilist te achterhalen. In het tweede boekje probeert Paul (,,Derrick Junior") er achter te komen welk triest geheim de jongen verbergt die hij en zijn vrienden buiten westen aan de oever van een rivier hebben gevonden. Beide boekjes hebben enkele zwart-wit afbeeldingen. De prijs is wel wat aan de hoge kant voor deze uit het Duits vertaalde pocketboekjes.

Uitgeverij Callenbach uit Nijkerk heeft de vijf afzonderlijke delen over het leven van Rozemarijntje uitgegeven in een omnibus. Ook deze derde druk is een mooie uitgave geworden voor een redelijke prijs. De omnibus bevat de volgende delen van Rozemarijntje: Rozemarijntje (R.), R. naar school, R. en Rooie pier, R. en de oude juffrouw en R. en de zwarte jongen.

Op zijn geheel eigen wijze schetst schrijver W. G. van der Hulst de belevenissen van het kleine meisjes, zodat de kleine lezers of lezeresse^i de dingen als het ware zien gebeuren. De illustraties in het boek zijn van Van der Hulst junior. ,Een ontdekking in het bos" door Niek van Noort; uitgave De Vuurbaak, Groningen, 84 blz., prijs ƒ 9,90.

Spannend en verantwoord boek voor jongens van 8-12 jaar over de zoon van een boswachter, die in de handen valt van een paar boeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.