+ Meer informatie

India geeft meer ruimte aan investeerders

1 minuut leestijd

NEW DELHI (AP) - De Indiase regering, die een maand geleden is aangetreden met de belofte de economie open te gooien, heeft een eerste stap in die richting gedaan door een aantal beperkingen op buitenlandse investeringen uit de weg te ruimen.

In het programma dat de regering van premier P. V. Narasimha Rao gisteren aan het parlement presenteerde, wordt verder de opheffing aangekondigd van bureaucratische regels die volgens de regering de industriële groei belemmeren.

Minister van industrie P. J. Kurien las een beleidsverklaring voor waarin de regering verklaarde een „modern, • democratisch, socialistisch en vooruitziend India" te willen opbouwen. Dat kan alleen maar, aldus de verklaring, „als India groeit als een deel van de wereldeconomie en niet in een isolement". Het persbureau UNI omschreef het programma als een „radicale hberalisering" van het industriële beleid. Sinds India in 1947 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië ' heeft het land een protectionistisch beleid gevoerd en buitenlandse inves- j teringen tegengewerkt.

Onder het programma mogen buitenlanders voortaan 51 procent aandelen bezitten in handelsbedrijven die zich primair met export bezig houden. Tot nu toe was dat 40 procent. De nieuwe regels hebben betrekking op 34 takken van industrie die behoefte hebben aan grote investeringen en geavanceerde technologie- in- ; dustriële en agrarische machinerieën, kunstmest, hotels, cement, autobanden, metallurgie en industriële chemicaliën.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.