+ Meer informatie

Van de redactie

2 minuten leestijd

op deze Forum-pagina willen we het onderwerp „verkering" afsluiten. We doen dat met nog twee bijdragen van jongeren. Het is wel gebleken dat de meeste briefschrijvers hun mening weergaven over de wijze van verkering krijgen (wel of niet actief), met wie verkering krijgen en het geen verkering krijgen. Ondanks dat ze niet aan de orde kwamen, zijn er ongetwijfeld ook andere problemen, die samenhangen met ,,het verkering hebben".

Het nieuwe onderwerp is een aantal weken geleden al door Dirk Blom gelanceerd. Omdat dit al lang geleden is, plaatsen we zijn brief opnieuw. Hij haalt een zaak aan die al veel gemoederen verhit heeft en binnenkort weer erg actueel wordt.

In Friesland, ten zuiden van Schiermonnikoog, bevindt zich een inham in de kust die is afgedamd, het Lauwersmeer. Dit drooggelegde terrein gaat waarschijnlijk gebruikt worden als militair oefenterrein. Dit plan schoot veel mensen in hel verkeerde keelgat. Zij vinden het zonde om een natuurterrein te gebruiken vóór zo'n doel. Ook Dirk Blom blijkt er moeite mee te hebben.

Allerlei belangen zullen moeten worden afgewogen vóór er een beslissing genomen zal kunnen worden. Het ingenieursbureau DHV heeft onderzocht wat de technische mogelijkheden voor het leger binnen dat gebied zijn en hun rapport zal waarschijnlijk binnenkort openbaar gemaakt worden.

De uiteindelijke beslissing zal genomen moeten worden door de regering. Toch kun jij ook hierover een eigen mening.hebben. We willen die graag aan ons toegestuurd zien. Graag de reacties (niet al te lahg) aan: Refor-^ matorisch Dagblad, redactie Forum, Postbus 670, 7300^ AR, Apeldoorn. staan. Met opzet heb ik de dingen wat zwart-wit gesteld, om ze zo duidelijk mogelijk uit te laten komen.

EefDekker(22) Gouda

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.