+ Meer informatie

Israël bestookt opnieuw guerrilla's

PLO en Syrië in de tang

2 minuten leestijd

BEIROET — Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben vrijdag, enkele uren tdat met helikopters overgebrachte Israëlische paratroepen op vijf plaatsen invallen uitvoerden op bolwerken van guerrillastrijders in Zuid-Libanon, lerrilla-stellingen in Damour en Delmieh, 16 kilometer ten zuiden van de ibanese hoofdstad Beiroet, gebombardeerd en met raketten bestookt, zo is skend gemaakt door de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie.

In het communiqué van de PLO 5rd gemeld dat verscheidene gebouïn waren verwoest. Bij de aanvallen uden drie mensen gewond zijn geakt. De op twee fronten uitgevoerde Isëlische operatie vond plaats, terwijl !t staakt-het-vuren tussen het Syrihe vredesleger en Libanese christeke milities in Beiroet en Zahle voor I tweede opeenvolgende dag standeld. De Libanese politie deelde mee it gedurende de acht dagen van rijd voorafgaand aan het bestand, in taal 265 burgers om het leven waren ikomen en ongeveer 1.000 gewond geakt. christelijke milities bezig zijn de Palestijnen en ^yriërs „in de tang te nemen ten einde de guerrillabeweging van de kaart te vegen".

Israël waarschuwde op het hoogtepunt van de Syrisch-christelijke confrontatie dat het niet werkeloos zou toekijken, als de christenen in Libanon zouden worden uitgemoord.

In het PLO-communiqué werd gezegd dat luchtafweergeschut en van de schouders afgevuurde Strella-raketten liadden voorkomen dat ,,de vijandelijke vliegtuigen hun missie in Dalhamieh konden volbrengen". Dalhamieh grenst aan het terrein van een golfclub uit Beiroet, waar veel wordt gespeeld door buitenlandse diplomaten.

De PLO meldde dat bij de Israëlische aanvallen in totaal drie guerrillastrijders waren gedood en vijf verwond. Israël erkende dat bij de operatie op Arab Salim een soldaat om het leven was gekomen en een ander verwond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.