+ Meer informatie

Prof. J. Kamphuis zeventig jaar

1 minuut leestijd

KAMPEN - Prof. J. Kamphuis, emeritus hoogleraar aan de hedendaagse Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) aan de Broederweg te Kampen, is vandaag zeventig jaar geworden. Hij doceerde eerst algemene en Nederlandse kerkgeschiedenis maar in 1979 werd zijn leeroprdracht veranderd. Van toen af gaf hij dogmatiek en symboliek.

Prof. Kamphuis werd 20 december 1921 te Barneveld geboren. Hij werd op 25 januari 1948 verbonden aan de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) te Ferwerd-Hallum. Daarna diende hij achtereenvolgens Bunschoten-Spakenburg (1951) en Rotterdam-Delfshaven (1955).

Op 26 oktober 1958 ging prof. Kamphuis wegens zijn benoeming tot hoogleraar aan de toenmalige Theologische Hogeschool te Kampen met emeritaat. Hij is sinds 26 mei 1987 emeritus hoogleraar en werd door zijn zoon drs. B. Kamphuis op 22 februari 1988 opgevolgd.

Prof. Kamphuis publiceerde veel. Hij schreef onder andere "Signalen uit de kerkgeschiedenis" (1975), "Zien in de toekomst" (1979) en "Een eeuwig verbond" (1984). Ook schreef hij boeken over Nederlandse schrijvers als Martinus Nijhoff, Simon Vestdijk en anderen. Hij schreef ook "Maarten 't Hart en de Christelijke betekenis der voorzienigheid". Verder was hij eindredacteur van De Reformatie, het ambtelijk orgaan in zijn kerken. Samen met prof. drs. D. Deddens redigeerde hij de bundels die verschenen over afscheiding en doleantie. Bij zijn 25-jarig jubileum als hoogleraar in 1984 werd hem een bundel opstellen aangeboden onder de titel "Bezield verbond".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.