+ Meer informatie

AANKONDIGING AMBTSDRAGERSCONFERENTIE

2 minuten leestijd

Op 27 maart 2010 DV zal de jaarlijkse landelijke ambtsdragersconferentie plaatsvinden. Drs. A. Huijgen, predikant van de gemeente van Genemuiden en docent dogmatiek aan de TUA, zal de aanwezigen inleiden in het thema: DAT BELEEF IK TOCH ANDERS. Over geloof en kennis in een gevoelscultuur. U wordt hartelijk uitgenodigd voor deze dag.

Ter toelichting: We leven in een gevoelscultuur: wat we voelen vinden we heel belangrijk, soms zelfs doorslaggevend. Dat heeft direct gevolgen voor de pastorale praktijk; ook voor het huisbezoek. Voor veel gemeenteleden draait het geloof om de beleving, terwijl kennis van de Bijbel en van de gereformeerde leer veel minder in de belangstelling staan. Enerzijds is het mooi dat men zoekt naar echtheid, ook in de beleving. Maar er is ook een andere kant. Als je op huisbezoek op een Bijbelse notie, of iets uit de gereformeerde leer wijst, kan het zo maar gebeuren dat de reactie luidt: ‘Dat beleef ik toch anders.’ Soms lijkt dat het laatste woord, en staat de wagen verder stil, hoe veel je verder ook aan Bijbelse lijnen op tafel legt. Hoe ga je daar mee om? In het referaat op de ambtsdragersconferentie willen we het oor te luisteren leggen bij onze eigen traditie, waarin het accent op de geloofsbeleving, of bevinding, steeds een grote rol heeft gespeeld. Kan dit accent ons mogelijk verder helpen? Kan de beleving een legitieme plek krijgen, maar dan niet zelfstandig, tegenover Gods Woord, maar juist gebonden aan Gods Woord? Mogelijk liggen hier aanzetten voor een herwaardering van kennis, wéten wat de Bijbel en de gereformeerde belijdenis zeggen.

HET COMITÉ

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.