+ Meer informatie

GroenLinks verliezer in peilingen

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Als er deze week verkiezingen voor de Tweede Kamer waren gehouden, zou GroenLinks een zetel verliezen en uitkomen op negen. De SP zou er zeven winnen en uitkomen op zestien.

Dat blijkt uit de Politieke Barometer van Interview/NSS die gisteravond werd gepresenteerd. De verschillen tussen de peilers blijken aanzienlijk. Opiniepeiler Maurice de Hondt voorspelde gisteren nog maar zes zetels voor GroenLinks. In een eerdere peiling kreeg de SP 22 zetels.

Uit de Politieke Barometer, die is opgesteld in opdracht van het televisieprogramma NOVA/NPS, blijkt dat het CDA van 43 naar vijftig zetels zou gaan, de VVD van 24 naar 27 en de PvdA van 23 naar 28. CDA en VVD zouden dus een nipte meerderheid behalen. De LPF moet negentien van de 26 zetels inleveren. Ook D66 verliest een zetel en komt uit op vijf. De ChristenUnie behoudt er vier en de SGP zou de derde zetel terugkrijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.