+ Meer informatie

Tunesië blijft zwijgzaam over moord Akkerman

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Minister Van den Broek van buitenlandse zaken heeft via de Nederlandse ambassadeur in Tunis zijn beklag gedaan bij de Tunesische autoriteiten.

Van den Broek is ontevreden over de wijze waarop hij wordt geïnformeerd over drie vormen van onderzoek naar de moord op de Nederlandse diplomaat R. J. Akkerman, eind februari. Van den Broek heeft verschillende malen langs informele weg contact gezocht met zijn Tunesische ambtgenoot. Deze gesprekken hebben hem echter geen inzicht verschaft in de aard en de vorderingen van het onderzoek. Ook ontmoetingen met de Tunesische ambassadeur in ons land hebben niet geleid tot resultaat. R. J. Akkerman, de 40-jarige eerste secretaris van de Nederlandse ambassade in Tunesië, werd op 27 februari voor zijn huis doodgeschoten vanuit een auto met drie inzittenden. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO. Akkerman onderhield goede contacten met vertegenwoordigers van deze organisatie.

Aan het begin van de Golfoorlog was Akkerman korte tijd gestationeerd in Bagdad. Hij verving daar tijdelijk de Nederlandse ambassadeur in Irak, Van Dam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.