+ Meer informatie

Twee kanten

1 minuut leestijd

Vooral aan dat laatste schijnt het duchtig te schorten en dat maakt ^et ook moeilijk om een uitweg te vinden uit de huidige pat-stelling. Zeker zal daarbij een rol spelen dat de werknemers in de loop van de jaren nogal wat slechte ervaringen hebben opgedaan met malafide ondernemers en koppelbazen. Wil de bouw niet nog dieper in de put geraken dan is het hard nodig dat er weer wat vertrouwen terugkeert. Dat moet wel van twee kanten komen. De werkgevers moeten hard aan het werk om een waterdicht vervangend systeem voor de vakantiezegel, die vijftig jaar lang zo'n grote rol heeft gespeeld, te vinden. De werknemers moeten aan de bouwondernemers een - getermineerde - periode gunnen om zo'n'systeem.te ontwikkelen en daarbij de acties vooriopig opschöi« ten. Blijft dan nog over de datum van iftS voering van een nieuwe functie- en loonstructuur. Maar dat moet toch wel te regelen zijn?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.