+ Meer informatie

Ambtenaar verdacht van ontucht

2 minuten leestijd

EINDHOVEN (ANP) - De 48-jarige Eindhovense reclasseringsambtenaar I. van S., die in februari enkele dagen heeft vastgezeten omdat hij ontucht zou hebben gepleegd lAet een van zijn cliënten, is in 1989 ook al eens aangehouden.

Toen werd hij ervan verdacht dat hij in een Eindhovense politiecel een 16-jarige illegaal in Nederland verblijvende jongen seksueel zou hebben misbruikt. Van S. bezocht de jongen als reclasseringsambtenaar.

De persofficier van Justitie in Den Bosch, mr. G. Regelink, heeft dit gisteren desgevraagd bevestigd. Het slachtoffer heeft destijds aangifte gedaan. Dat leidde tot de arrestatie van Van S. Op basis van het proces-verbaal besloot het openbaar ministerie over te gaan tot vervolging. Van S. werd daar formeel van in kennis gesteld.

„De verdachte heeft daartegen een bezwaarschrift ingediend. De raadkamer van de rechtbank in Den Bosch achtte dat bezwaarschrift gegrond omdat er onvoldoende bewijs zou zijn", aldus Regelink. De officier is daartegen «og in appel gegaan, maar het gerechtshof stelde de rechtbank in het gelijk. Daardoor was het voor het openbaar ministerie niet meer mogelijk om de vervolging door te zetten.

In februari van dit jaar werd Van S. opnieuw aangehouden omdat hij ontucht zou hebben gepleegd met een 20-jarige Eindhovenaar, ook een van zijn cliënten. Die Eindhovenaar kwam volgens zijn eigen verklaring mede daardoor zo onder druk te staan, dat hij Van S. korte tijd later met een hamer ernstig verwondde. De man is daarvoor inmiddels veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Het openbaar ministerie moet nog een beslissing nemen of de reclasseringsambtenaar strafrechtelijk zal worden vervolgd, aldus mr. Regehnk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.